ÜMSÄ°AD'ın Temel Vizyonu
Ä°stanbul’da ve diÄŸer illerimizde ticari ve sanayi faaliyetlerini sürdüren iÅŸ adamları arasında irtibat ve iletiÅŸimi kurarak mevcut konumlarını geliÅŸtirmek, ülkemizin ticari ve üretim kültürünü diÄŸer iÅŸ insanlarına tanıtmak ve sevdirmek, baÅŸta ekonomik konular olmak üzere sosyal, Kültürel, sportif ve diÄŸer sorunlarına çözümler üreterek ilgili kurum ve kuruluÅŸlara iletmek, Milli ve manevi deÄŸerlerimize sahip çıkmak maksadıyla ilgili faaliyetleri yasalar çerçevesinde yapar,
ÜMSÄ°AD'ın Amaçları
1. DerneÄŸin amacını gerçekleÅŸtirmeye yönelik her türlü faaliyet, ÜMSÄ°AD’ın faaliyet alanı içerisindedir. Bu çerçevede ÜMSÄ°AD, amacını gerçekleÅŸtirmek için; Türkiye iÅŸ ve yatırım ortamının iyileÅŸtirilmesi; istihdam, çalışma hayatı koÅŸulları, eÄŸitim, çevre koruma ve sosyal güvenlik alanlarında iÅŸ dünyasında düÅŸünce ve hareket birliÄŸinin saÄŸlanması yönünde çalışmalar yapar.
2. Verimlik artışı saÄŸlayan politikaların sürekli gözden geçirilmesi suretiyle, rekabet artışına dayalı istikrarlı büyümenin saÄŸlanması yönünde çalışmalar yapar.
3. Ekonomik faaliyetin kayıtlı ve kurallı ancak düzenlemelerden mümkün olduÄŸunca arındırılmış rekabetçi bir yapıda oluÅŸmasını yönünde çalışmalar yapar.
4. Dışa açık ve rekabetçi bir ekonominin oluÅŸturulması amacıyla dış ticaretin artırılması, ürün ve pazarın çeÅŸitlenmesi ve uluslararası yatırımların artırılması yönünde çalışmalar yapar.
5. Türkiye’nin AB’ye üyeliÄŸi saÄŸlayacak politikaların geliÅŸtirilmesine katkı saÄŸlar, bu yönde gerekli ulusal ve uluslararası kurumlar ile düzenli kurumsal nitelikli temaslarda bulunur, iletiÅŸim saÄŸlar; sürece yönelik iÅŸ dünyasının görüÅŸ ve önerilerini hazırlar ve sunar.
6. Ulusal düzeyde ortak ilkeler doÄŸrultusunda çalışan sanayici ve iÅŸinsanları dernekleri ile iletiÅŸim kurar; stratejik iÅŸbirliÄŸi yapar; gereÄŸinde federasyonlara ve diÄŸer üst örgütlere katılır.
7. Türk iÅŸ dünyasının, yabancı ülkelerde, uluslararası entegrasyonlarda ve platformlarda etkili olarak temsil edilmesinin saÄŸlanması yönünde çalışmalar yapar ve gerektiÄŸinde Türkiye dışında uluslararası temsilcilikler açar, yurt dışında bulunan kuruluÅŸlara üye olur.
8. Yerli ve yabancı özel ve resmi kuruluÅŸlar, üniversiteler, ticaret ve sanayi odaları, borsalar, mesleki kuruluÅŸlar, vakıf, dernek, birlik ve benzeri kuruluÅŸlar ile iÅŸbirliÄŸi yapabilir, Platformlar oluÅŸturabilir.
9. Amaçlarına yönelik alanlarda ulusal ve uluslararası projelerin paydaşı, tarafı veya katılımcısı olabilir. Dernek amacını gerçekleÅŸtirmek için, üyelerinin katıldığı çalışma komisyonları ve davet edilen uzmanların katıldığı çalışma grupları oluÅŸturur. Komisyon ve çalışma grubu faaliyetlerinin sekretaryasını, bünyesinde istihdam ettiÄŸi uzman kadro ile yürütür.
10. Türk iÅŸ dünyasını temsilen ulusal ve uluslararası politika belirleme ve karar alma süreçlerine doÄŸrudan katılım saÄŸlar veya görüÅŸlerini etkili bir biçimde aktarır.
11. Bu çerçevede oluÅŸturulan görüÅŸ, belge, rapor ve benzeri unsurları doÄŸrudan kamuoyuna, TBMM’ye, Hükümete, kamu kurum ve kuruluÅŸlarına aktarmak ve iletiÅŸimde bulunmak amacıyla, her türlü yazılı ve görsel iletiÅŸim aracını kullanır. Toplantılar, seminerler, kongreler, konferanslar düzenler.
12. ÜMSÄ°AD’ın Yönetim Kurulu kararları çerçevesinde çalışan komisyon ve çalışma gruplarının, oluÅŸturduÄŸu görüÅŸler, düzenlediÄŸi etkinlikler ve yayınladığı raporların ülkenin genel siyasi, ekonomik ve sosyal sorunlarına çözüm üretmek amacı ile gerçekleÅŸtirildiÄŸi noktasından hareketle, bu faaliyetlerin geniÅŸ bir kamuoyu tarafından bilinmesi ve faydalanılması için yurtiçi ve yurtdışı tanıtım çalışmaları yapar.